De oprichting

In het crisisjaar 1929 werd The Oriental Art Co TA-HWA opgericht door onze grootvader. Aanvankelijk was het een groothandel in Chinees porselein en zijde, gevestigd op de Gelderse Kade. In 1955 opende hij zijn eerste echte winkel en wel op de Bloemenmarkt. Mijn grootvader wilde namelijk ook meer Nederlands publiek bereiken. De Bloemenmarkt bestond toen eigenlijk uit een kade waaraan boten aanlegden om hun waar (bloemen en planten) te verkopen. De foto is uit 1967, met dank aan het Nationaal Archief.

In vijftig jaar is er veel veranderd. De boten maakten eerst plaats voor drijvende plantenkassen. Tegenwoordig zijn het vast verankerde kassen, vanwaaruit de waar wordt verkocht. De Bloemenmarkt is een grote toeristische attractie geworden. Het is er gezellig druk, soms een beetje té druk vinden de Amsterdammers. Bloemen en planten zijn er schaars, souvenirs des te meer… 😉

Voor een kijkje in onze winkel in Amsterdam klik hier.

Het heden en de toekomst

Onze zaak zit er nog altijd. Nog steeds zijn we gespecialiseerd in echte traditionele en authentieke Chinese en Japanse spulletjes. Of je nu een kimono zoekt voor thuis of een apart kado voor iemand anders, dat speciale kastje voor in de slaapkamer of een goede jasmijnthee om de regenachtige zondag mee door te komen, we hebben het nog steeds allemaal.

We importeren bijna alles zelf en kleinschalig uit China en Japan. Zo kunnen we controle houden over de afkomst en achtergrond van onze producten. We kennen de verhalen over de producten, maar we checken ook op arbeidsomstandigheden en op gebruikte materialen. We werken veel samen met kleinschalige Chinese familiebedrijven, waar we zelf ook over de vloer komen. Zo weten we zeker dat er geen sprake is van kinderarbeid of milieu delicten.
Op die manier proberen we (op microniveau) ook bij te dragen aan een betere toekomst voor Nederland én voor China…

Kom eens langs om het zelf te zien zou ik zeggen, je bent van harte welkom…

Onze interieur afdeling op de SIngel in Amsterdam

De kado afdeling op de Singel in Amsterdam