Chinese verse Thee 

Door Covid-19 en de nu geldende reisverboden in China is het op het moment onmogelijk voor ons om verse thee te importeren…

Zodra we weer mogen gaan we weer…

 

 

Chinese verse thee

China kent een eeuwenoude theecultuur. In Japan heeft men deze overgenomen en verder ontwikkeld tot de zeer uitgebreide Japanse theeceremonie. In China is de theeceremonie tegenwoordig een familieaangelegenheid waarbij verschillende soorten thee worden geschonken en geproefd. Daarnaast drinkt men in China thee op diverse momenten van de dag: tijdens de maaltijd, bij het ontvangen van gasten en als dorstlesser. Voor onze webshop hebben we een selectie gemaakt van verse theesoorten die in China veel gedronken worden. Iedere soort heeft een geheel eigen smaak; intens, bloemerig of juist verfrissend. Sommigen heerlijk om gedurende de hele dag te drinken, anderen met hun verfijnde smaak heel geschikt voor een Chinese theeceremonie. Voor alle verse Chinese thee geldt dat deze met zorg gekweekt en geselecteerd is. Om de kwaliteit te waarborgen krijgen we regelmatig verse zendingen binnen van al onze theesoorten.

Thee Ceremonie

In de Chinese cultuur is het drinken van thee een eeuwenoude traditie. De Chinese thee ceremonie wordt met familie en vrienden uitgevoerd en draait om het proeven van verschillende soorten thee. Dit in tegenstelling tot de Japanse theeceremonie waarbij het om het ritueel gaat; Een ritueel dat op zorgvuldige wijze uitgevoerd dient te worden. Belangrijke elementen bij een thee ceremonie zijn het kiezen van de theesoort, de kunst van het bereiden, het theeservies en de presentatie. De klassieke manier van bereiden van thee moet bijdragen tot ontspanning van lichaam en geest. Bij Ta-Hwa zijn wij al drie generaties gespecialiseerd in een grote collectie verse Chinese thee en benodigdheden zoals thee tafels, porseleinen thee cups en Japanse gietijzeren theepotten.